Inbraakveilig maken van uw woonhuis of bedrijfspand.

Een veilig huis in een veilige wijk, een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. Woninginbraak komt nog steeds veel voor. De impact van het binnentreden van een onbekende in uw woning, die daar ook nog eens uw spullen doorzoekt, is enorm. De emotionele schade is vaak vele malen groter dan de materiële schade.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) maakt veilig wonen mogelijk.Wacht niet tot het te laat is, maar ga zelf aan de slag met veilig wonen. De Klussenier Henk Langhout helpt u hier graag bij. 

Hij kan u meer informatie geven over de manier waarop u alle ‘inbraakgevoelige’ plekken van uw woning kunt beveiligen. Zo verlaagt u het risico op een inbraak door een gelegenheidsinbreker met 50 procent en komt uw huis in aanmerking voor certificaat beveiligde woning.

De meeste inbraken (ongeveer 80 procent) worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Een gelegenheidsinbreker werkt met klein materiaal: een tang of een schroevendraaier. Hij komt pas in actie als hij een pand ziet waar op eenvoudige wijze wat te halen is. Vervolgens wil hij maar één ding: snel zijn slag slaan. Aan goede verlichting, stevig hang- en sluitwerk en degelijke ramen en deuren heeft hij een hekel. Hij houdt ook niet van oplettende bewoners en buren.

Veilig wonen is vooral een kwestie van bewust wonen. Naast bouwkundige maatregelen, zoals goed hang- en sluitwerk, zijn ook organisatorische maatregelen van belang. De beste sloten helpen immers niet als u ze niet gebruikt of als u tegelijkertijd een raam open laat staan.

Wilt u ook met een gerust gevoel uw woning verlaten? Neem dan contact op met De Klussenier Henk Langhout voor een vrijblijvend advies en/of offerte.

Reacties zijn gesloten.