De nieuwe generatie VELUX dakramen

Nieuwe generatie VELUX dakramen zet nieuwe standaard voor energie-efficiëntie en comfort in dakramen
De VELUX Groep, wereldwijd marktleider in dakramen, introduceert een nieuwe generatie dakramen die energie-efficiëntie, daglicht en comfort naar nieuwe en hogere niveaus brengt.

“We hebben de afgelopen jaren intensief gewerkt om de nieuwe generatie VELUX dakramen te ontwikkelen. Deze nieuwe generatie zet een nieuwe standaard in het voordeel van miljoenen mensen die onder het dak van daglicht en frisse lucht genieten door VELUX dakramen. De nieuwe generatie combineert voortreffelijke isolerende eigenschappen met een aanzienlijk verbeterde opbrengst van passieve zonnewarmte en bereikt daarmee uitstekende niveaus van energie-efficiëntie”, vertelt CEO van de Groep Jørgen Tang-Jensen van VELUX A/S. Hij voegt daaraan toe: “Op deze manier gaan VELUX dakramen een nettobijdrage leveren aan energiezuinige woningen. Dit is belangrijk voor de vermindering van de wereldwijde energieconsumptie, waarvan gebouwen ongeveer 40 procent voor hun rekening nemen”.

Verbeterde energie-efficiëntie en beter binnenklimaat

Tijdens de ontwikkeling van de dakramen was de uitdaging om constructief de juiste onderdelen te vinden die optimale energie-efficiëntie garanderen en tegelijk de hoge kwaliteit van de bewezen constructie, een belangrijk kenmerk van VELUX dakramen, verder te verbeteren. Met de introductie van VELUX Thermo Technology zijn de isolerende eigenschappen verbeterd met een U-waarde van 1,2 voor de nieuwe standaard dakramen. Dit gecombineerd met een groter glasoppervlak, dat niet alleen tot wel 18 procent meer daglichttoetreding oplevert, maar ook meer passieve zonnewarmte in onze huizen toelaat, doet de nieuwe generatie dakramen tot nieuwe en uitstekende niveaus stijgen als het gaat om optimale energiebalans en energie-efficiëntie.

“Het glasoppervlak is om twee redenen vergroot. Allereerst wilden we de energie-efficiëntie van het nieuwe dakraam verbeteren. De ruimte wordt niet alleen beter geïsoleerd, maar profiteert ook meer van passieve zonnewarmte in koude periodes. Het netto resultaat is een uitstekende energiebalans en energieprestatie. Ten tweede wordt de behoefte aan elektrisch licht door de toepassing van meer daglicht verminderd. Dit bespaart energie en verbetert het welzijn van de mensen die wonen en werken in de gebouwen”, vertelt Jørgen Tang-Jensen.

Naast het verbeteren van de toetreding van passieve zonnewarmte binnen het stookseizoen, blijft VELUX een reeks van unieke Basis CMYKglasvarianten, raamdecoratie- en zonweringsystemen aanbieden om oververhitting in de warmere periodes en klimaatzones te beperken.

Frisse lucht is even belangrijk voor een goed binnenklimaat als daglicht. Dankzij de unieke ventilatieklep, al lange tijd een bekend VELUX kenmerk, is ventileren wanneer het dakraam gesloten is bij de nieuwe generatie VELUX dakramen nog steeds mogelijk. Het zorgt voor aanvoer en controle van frisse lucht, wat het binnenklimaat ten goede komt.

images (4)

 

 

 

Kijk ook eens op: http://www.denieuwegeneratie.eventassist.nl/ of vraag De Klussenier Henk Langhout voor meer informatie en/of vrijblijvende offerte.

Brengt daglicht tot leven

Reacties zijn gesloten.